Menu
EUR
Kickboksen vs. Thaiboksen: Wat zijn de belangrijkste verschillen?

Kickboksen vs. Thaiboksen: Wat zijn de belangrijkste verschillen?

Door: Dirk Hogendorp Reacties: 0

Kickboksen vs. Thaiboksen: Wat zijn de belangrijkste verschillen?

Kickboksen en thaiboksen zijn twee populaire vechtsporten die vaak door elkaar worden gehaald. Hoewel er enige overlap is tussen deze twee disciplines, zijn er enkele belangrijke verschillen die het waard zijn om te benoemen.

Kickboksen is ontstaan in Japan en de Verenigde Staten en is een combinatie van verschillende vechtsporten, waaronder karate, taekwondo, boksen en muay thai. Kickboksen is voornamelijk gericht op techniek, snelheid en precisie, waarbij de nadruk ligt op kicks en punches.

Thaiboksen, ook bekend als muay thai, komt oorspronkelijk uit Thailand en legt meer nadruk op kracht en uithoudingsvermogen dan kickboksen. Bij thaiboksen worden niet alleen de benen en armen gebruikt, maar ook de ellebogen en knieën. Dit zorgt voor meer variatie in de technieken die tijdens een wedstrijd worden gebruikt.

Een ander belangrijk verschil tussen kickboksen en thaiboksen is het gebruik van clinching. Clinching is een techniek waarbij je dicht bij je tegenstander staat en probeert zijn bewegingen te beperken of hem naar de grond te krijgen. Clinching wordt in thaiboksen veel meer gebruikt dan in kickboksen.

Daarnaast zijn er ook verschillen in de regels tussen kickboksen en thaiboksen. Zo zijn bijvoorbeeld de regels met betrekking tot het gebruik van ellebogen verschillend. In thaiboksen mag je de ellebogen gebruiken om te slaan, terwijl dit in kickboksen niet is toegestaan. Bovendien worden professionele wedstrijden bij thaiboksen vaak gevochten over vijf rondes van elk drie minuten, terwijl bij kickboksen meestal drie rondes van drie minuten worden gevochten.

Tot slot wordt er bij thaiboksen meer nadruk gelegd op conditietraining en het trainen van het lichaam, terwijl bij kickboksen meer aandacht wordt besteed aan techniek en tactiek.

In conclusie, hoewel kickboksen en thaiboksen beide vechtsporten zijn en enige overeenkomsten hebben, zijn er enkele belangrijke verschillen tussen deze twee disciplines. Kickboksen legt meer nadruk op techniek en precisie, terwijl thaiboksen meer nadruk legt op kracht en uithoudingsvermogen. Thaiboksen maakt ook meer gebruik van clinching en heeft andere regels met betrekking tot het gebruik van knieën en ellebogen, en professionele wedstrijden worden over het algemeen over vijf rondes gevochten.

Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €75,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »